Hirdetés

Elégedettségi
Garancia

Új csomagolás

Hirdetés

Lucfenyő kenőcs

 

RENDELJE-MEG-MOST

 

Keresés

Összetevők
teljesen termeszetes
 

Lucfenyő gyanta

fichtenharzA gyanta sűrű keverék, amely gyantasavat és illóolajokat tartalmaz. A gyantával a tűlevelűek védekeznek a különféle rovaroktól. Erős antimikrobatikus hatása van és megakadályozza a baktériumok keletkezését. A népi gyógyászatban nálunk és világszerte a lucfenyő kenőcsöt az ogulotin, az artritis, a kelések, égési sérülések, megfázások, tuberkulózis, köhögés, a hasmenés és egyéb emésztési zavarok, fejfájás, torokgyulladás, reumatizmus, kövek, tumorok és sebek gyógyítására használják. A lucfenyő gyantát az amerikai indiánok is használták a bőrsérülések gyógyítására, olyanok ellen, mint például a vágások és az ogulotinok.

A lucfenyő gyanta *limonen-t tartalmaz

Ezzel védekezik a tűlevelű a rovarok ellen. A limonen legnagyobb arányban a fenyőháncs-szúnál található meg. Ritka esetekben lehetségesek a túlérzékeny bőrreakciók. Amint abbahagyja a kenőcs használatát, az allergiás reakció azonnal megszűnik.

 

Méhviasz

BienenwachsA méhviaszt az Apis mellifer fajta mézelő méhek hozzák létre a viaszmirigyekben. A méhviasz fehéres-sárgától a sárgás-barnáig terjedő színű. A szín részben a virágporból, a propoliszból eredő színanyag mennyiségétől függ. Kellemes illata van, amely a mézre emlékeztet. A méhviasz a viaszmirigyekben keletkezik, amelyek a dolgozó méhek hasi oldalán helyezkednek el. Ezeken a nyílásokon keresztül válik ki elválasztás útján, majd a levegővel érintkezve szilárddá változik és lemezekké áll össze. Ahhoz,  hogy a méh 1 kg viaszt előállítson, 8,4 kg mézet kell elfogyasztania. A méhviaszt már évszázadok óta használják. A viaszt már ókori görögök is használták a gyógyító hatása miatt; belőle készítettek borogatást és kötéseket. A méhviasz a bőrnek rugalmasságot ad, biztosítja a nedvességet, és ugyanakkor antiszeptikus hatása van, azaz véd a betegségektől.

 

Olívaolaj

olivenolEgyes emberek azt hiszik, hogy az olajbogyó fa az egyik legősibb idők óta termesztett fa. Az olívaolaj egy varázslatos anyag, mindenre kitűnő, élelmezésre, a bőrre, a kezekre és a körmökre, valamint a hajra is jó hatással van. Ez a sokat dicsért termék az antik időktől kezdve ismert. Az olívaolajban jelen lévő antioxidánsok megakadályozzák a sejtek sérülését olymódon, hogy a szabad gyököket megkötik és csökkentik a sejtek mutációjának lehetőségét. Az olajbogyó értéke nemcsak bibliai mítosz. Az olajbogyó valóban kitűnően harcol az idő előtti megöregedés ellen, mivel fenntartja a bőr és a vérerek rugalmasságát.

 

Pálmaolaj

palmkernolA finomított pálmaolajat az afrikai pálma (lat. Elaeis guinnensis) mezokarpiumából nyerjük. A pálmaolaj sárga színű, krémszerű és teljesen szagtalan. A pálmagyümölcs magjaiból is kinyerhető. Ez egy teljes mértékben megújuló forrás, az esőerdők megsemmisítése nélkül kaphatunk belőle pálmaolajat. Összetétele és hatása igen hasonló a kókuszolajhoz. Igen gyakran alkalmazzák a kozmetikában, a gyógyszeriparban, illetve szappanok és gyertyák készítésénél.

 

E-vitamin

vitamin-eEz az antioxidáns segíti a bőrsejtek öregedésének lassítását. Megakadályozza a sejtösszetevők oxidációját, védi a sejteket a sérüléstől és őrzi azok funkcionális képességeit. Az amerikai dermatológiai laboratóriumok legújabb kutatásai tanúskodnak arról, hogy az E-vitamin jótékonyan hat a szabálytalanul pigmentált területekre és a pigmentfoltokra (megakadályozza a pigmentek túlzott akkumulációját). Elsősorban azon pigmentfoltokra van jó hatással, amelyek a hormon alapú változások következményeként keletkeznek.

 

Az Eukaliptusz természetes illóolaja

Az eukaliptusz számos fajtája közül az Eucalyptus globulus a legelterjedtebb a gyógyászatban. Az eukaliptusz illóolaja hat a kedélyállapotra és a kozmetikában, valamint a gyógyszeriparban használatos. Antiszeptikus, antireumatikus és fájdalomcsillapító hatása van. A légutak problémáinak kiküszöbölésére is használják, a megfázások, a köhögés, a náthaláz, a torokgyulladás és a bronhitisz gyógyításában.

A  jótékony hatásait megerősítették a legújabb tudományos kutatások is.

 


Lucfenyő kenőcs

 

RENDELJE-MEG-MOST

 

Biztos vásárlás

paypal

 

Elégedettségi Garancia

garancia

 Legújabb cikkek

Legolvasottabb cikkek

Címkefelhő

Facebook

facebook

  • Általános gazdálkodási feltételek

  • A kézbesítés módozatai és költségei